Enkeltbit datamaskin fra vakuumrør

kulminerer et årslang prosjekt, [Usagi Electric] AKA [David] nettopp pakket opp sin enkeltbit vakuumrør datamaskin. Den er basert på Motorola MC14500 1-bits industrielle kontroller, men vurderer at [David] endret den grunnleggende logiske enheten til en aritmetisk logisk enhet, han dobler den UE14500. Bygget på et trepanel ca 2,5 x 3 kaninlengder eksklusive strømforsyning. [David] innrømmer at han har lurt litt, ved at han bruker to silisiumdioder i stedet for et 6al5 dobbeltdiode-rør i sin universelle eller port som datamaskinen er basert på – men i hans forsvar, bemerker han at mange vakuumrør datamaskiner av epoken brukte silisiumdioder.

Røret han bruker i NOR-portene er 6AU6 miniatyrpentoden, som han valgte på grunn av tilgjengeligheten, prisen og egnetheten til lav spenning. [David] Kjører denne datamaskinen med to strømforsyninger på +24 og -12 VDC, i stedet for hundrevis av volt som vanligvis brukes i vakuumrørdesign. Modulene er konstruert på enkeltsidige kobber-kledd PCB-paneler etset ved hjelp av en fresemaskin. Videoen under pause bryter opp 22-dels-serien, hvor han løser noen strømforsyningsproblemer og bygger et fjernt frontpanel for I / O, og gir en demo på datamaskinen i drift. Alas, dette fullfører bare en fjerdedel av prosjektet, da det er tre mange flere byggeklosser for å bygge før hele systemet er fullstendig – programkontroll (magnetbånd), RAM-minnebank og en seriell inngangs- / utgangsmodul. Vi gleder oss til å se hele systemet oppe i fremtiden.

Vi skrev nettopp om MC14500 for noen dager siden, og vi har også dekket [David ]s vakuumrørimplementering av en 555 timer blant annet av hans vakuumrørprosjekter, hvorav flere er omtalt på Hackaday.io-siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *