Når Dell bygde en netbook med en X86-system-på-modul

, akkurat som med pre-touchscreen-mobiltelefoner som har fancy innovative funksjoner som alle glemmes om, er det områder som bærbare beslutningstakere pleide å våge seg inn, men ikke lenger tør røre. På Twitter snakker [Kiwa] et fascinerende forsøk av Dell for å gjøre bærbare datamaskiner med brukerutskiftbare CPU + RAM-moduler. I 2008 utgav Dell Inspiron Tiny 1210, med sin CPU, brikkesett og RAM loddet til et eget styre i en “utvidet SODIMM” formfaktor – ikke i motsetning til Raspberry PI-beregningsmodulene Pre-CM4! Tilsynelatende eksisterte forskjellige versjoner av slike “prosessorkort” for deres Inspiron lille lineup, med varierende mengder RAM og CPU hestekrefter. Med erstatning CPU + RAM-moduler blir fortsatt solgt på nettet, som gjør disse Dell Netbooks å være, til vår kunnskap, de eneste X86 netbooks med oppgraderbar CPUer.

Du kan prøve å få deg en av disse bærbare datamaskinene eller erstatning CPU-modulene i dag, hvis du liker å tinker med gammel teknologi – og ikke har noe imot å ha en subpar opplevelse på selv Linux, takket være Poulsbo-brikkesettets beryktede mangel på åpenhet. Dessverre har Dell grundig forlatt konseptet x86-system-på-modulkort, og bærbare datamaskiner har blitt mindre modulære når vi går – vi har ikke fått stikkontakt CPUer med tanke på at den tredje generasjonen av mobile Intel-styrene, og til og med RAM er loddet til hovedkortet mye mer og mye oftere. I teorien kan “CPU Daughterboard” -teknikken forbedre produksjonsutbyttet og kostnadene, noe som gjør det mulig å bruke et enklere stort brett for hovedkortet, og bare har CPU-styret være høylags telle. Vi kan imidlertid bare gjette at dette ikke var givende nok samlet, selv med alle de teoretiske upsidene. Eller kanskje, Google-stil, noen axed dette prosjektet internt på grunn av visse beregninger unmet.

Hvis du tenker på det, er et bærbart hovedkort en enkeltbord datamaskin; Det er imidlertid tydeligvis ikke nok for våre mål for oppgraderbarhet og reparasjon. Hvis du søker å ha din egen vei og oppgradere din bærbare, uavhengig av produsentens intensjoner, her er en gammel, men likevel utmerket historie om å erstatte den lodde-i CPU på den opprinnelige Asus Eee, og AA mye nyere historie om oppgradering av loddet i RAM i en Dell XPS ultrabook. Og hvis du prøver å finne Retrocomputing godhet, følger du [kiwa] på Twitter et behov for – sist sett liveblogging restaurering og restaurering av en kaypro noen kastet ut på fortauet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *