Annealing plast for sterkere utskrifter

Mye oppstyr har blitt gjort over styrken av 3D-trykte deler. Disse delene er absolutt sterkere i en retning enn en annen, og etterbehandling kan øke den styrken. Det vi mangler er ekte data. Heldigvis har [Justin Lam] bare tingen for oss: Han er evaluert annealed trykt plast, og resultatene er oppmuntrende.

Den nåværende undersøkelsen av annealing 3D-trykte deler er mye som metallurgi. Hvis du legger en trykt del under lav varme – under plastens glassovergangstemperatur – er det dannet større krystaller av plast. Denne undersøkelsen er direkte fra samfunnet av plast ingeniører, og vi antar at de vet mye mer om materiell vitenskap enn din gjennomsnittlige joe. Disse funnene målt krystalliniteten til en prøve i forhold til både varme og tid, og resultatene var lovende. Plastdeler annealed ved en lavere temperatur kan oppnå samme krystallinitet, og av den grunn samme styrke, hvis de er annealed i lengre tid. Tjenesten er enkel: lav og langsom er den beste måten å gjøre dette på, noe som høres mye som sous vide.

En stund tilbake, [Justin] bygget en sous vide kontroller for den nyeste matlaging fad. Ideen bak en sous videokontroll er å varme mat i et vannbad med lavere temperatur, men i lengre tid. Resultatet her er de mest ømte steker du noensinne vil ha, og også sterkere 3D-trykte deler. I sin test trykte [Justin] flere rektangulære prøver av PLA, sett temperaturen til 70 ° C, og gikk bort i noen timer. Prøvene annealed i vannbadet ble enten avkjølt raskt eller sakte. Testprotokollen inkluderte også måling av styrken i forhold til laghøyde. Testkriget besto av en toalettskala, en boretrykk og en slothodeskrutrekkerbit.

Selv om testprotokollen er litt tvilsom, er resultatene klare: annealing fungerer, men bare hvis delen er skrevet ut med lav laghøyde. Imidlertid hadde deler med større laghøyder et høyere maksimalt stress. Er dette nyttig for Home Prototyper? Det kommer an på. Konsensus synes å være at hvis du er på de mekaniske grensene til en 3D-trykt del, vil du kanskje tenke på mye mer konvensjonell produksjon. Det er bare sunn fornuft, men det er alltid plass til å presse konvolutten på 3D-utskrift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *