Bygg et motorstyringssystem med STM32F4

Hvis du vil suppe pisken din, er det aller første stedet du sannsynligvis vil se på motorens administreringsenhet. Denne datamaskinen skjøvet i motorrommet kontrollerer omtrent hvert element i bilens ytelse, fra luft / drivstoffforholdet, tenningstimingen, samt ventilkontrollene. Oppgradering av ECU innebærer vanligvis å blinke ny firmware på enheten, men [Andrey] tar det et skritt videre: han bygger sin egen ECU ved hjelp av STM32F4 Discovery Dev Board.

[Andrey ]s tur er en 1996 Ford Aspire, men mens han etablerte sin Open Source ECU, ønsket han å kunne kjøre bilen sin. Ikke noe problem, som å gå ned til junkyard, velge opp en ekstra, så vel som omvendt engineering som var en rimelig samt enkel metode for å gjøre noe utvikling. Etter å ha drevet denne ekstra ECU med en ATX-forsyning, var [Andrey] i stand til å finne ut en krets for å få sensorinngang til sin mikrokontroller, så vel som å ha sin Dev Board, administrer drivstoffinjektoren.

Med noen få ekstra biter av maskinvare [Andrey] har sin åpne ECU som styrer drivstoffinnsprøytningen, tenningen, drivstoffpumpen, samt tomgangsflyvnings solenoid. Ikke en dårlig erstatning for noe som tok FORD ingeniører utallige fyr timer for å skape.

[Andrey] ‘s ECU virkelig fungerer også. I videoen nedenfor kan du se at han kjører rundt en snødekte kupp med sin DIY ECU som styrer alle elementene i motoren. Hvis motoren virker litt grov, er det siden en kabel kom løs, så vel som han bare brukte to sylindere. En bit av varmt lim vil reparere det, skjønt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *