Selvkjørende RC-biler med Tensorflow; Raspberry Pi eller MacBook ombord

Du kan kanskje tro at du ikke har det som trengs for å bygge en selvkjørende bil, men du har feil. Feilen du har gjort, forutsatt at du skal kontrollere en to-ton dødsmaskin. I stedet kan du gi det et skudd uten faren og på et relativt lett budsjett. [Otavio] og [vil] kommet inn i selvkjørende biler ved hjelp av radiostyrte (RC) biler.

[OTAVIO] slått en MacBook Pro på en RC-bil for å gjøre den tunge løftet og kalt IT-klipperen. Datamaskinen leser Hall-effektsensordata fra motoren for å etablere avstandsreiset (dette kan brukes til å beregne hastighet) og ser på strømmen fra et webkamera som ligger på chassiset. Disse to kildene blir matet inn i et nevralt nettverk ved hjelp av Tensorflow. Du trener systemet ved å kjøre bilen manuelt gjennom kurset et par ganger, og la det kjøre seg selv.

I videointervjuet nedenfor, får du en titt på bilen og [Otavio] gir kommentarer om hvordan systemet fungerer som vi ser avspilling av noen få løp, inkludert SPARKFUN 2016 autonom bilkonkurranse. Jeg beklager den dårlige lyden, de mistet booth-lotteriet og var ved siden av et ekstremt støyende robotband (videofylling), så vi i hovedsak ropte på hverandre. Men jeg tror du er enig i at det er verdt det å se på løpene.

Karputeren er absolutt en engang og ikke den mest nybegynnervennlige bygningen å ta på seg. Det er der [vil] kommer inn. Han er på eselbillaget. Donkey bil er en standard plattform for autonome kjøretøyer. Det er en kombinasjon på rundt $ 200 i deler og noen 3D-trykte chassisstykker som vil få deg opp og løpe etter omtrent to timers forsamlingstid. Hjernen til eselet er en Raspberry Pi 3, som vi allerede vet, vil kjøre Tensorflow ganske pent.

Guidene Donkey Car Team har satt sammen er en veldig god start. De selger ikke et sett – det er fortsatt et hackerprosjekt, og vi elsker det. Hvis du har noen støt underveis med bygningen, er det en slakk kanal laget henger ut og vil gjerne hjelpe deg gjennom din bygning. Det eneste andre problemet er å finne et spor for å teste bilen din.

Har du jobbet på dine egne autonome RC-bygninger? Vi vil gjerne høre om dem på forslagslinjen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *